HTML

a rendőr hiába vigyáz

Friss topikok

Archívum

toboroz a jobbik - jelentsd a jobbikosokat!

2011.07.26. 10:08 joli90

 

Magyarország az Európai demokrácia veszélyzónája, ahol a kormányváltás nyomán egy fenyegető helyzet jött létre. A Fidesz és a KDNP ugyanis nemcsak átvették a hatalmat, de hatalomra kerülésüket dobbantódeszkaként tekintik, hogy hátat fordítsanak a demokráciának, és új alapokon, demokráciával ellenkező szélső-jobbos alapokon birodalmat építsenek, szövetségesükkel, a szélső-Jobbikkal.

 


A szövetség ténye napnál is világosabb, a feketelisták alapján a nem-jobboldali, liberális gondolkodású személyektől megtisztított közmédiában a Jobbik-közeli alakok jelentős részt kapnak a tortából, sőt, néhol úgy tűnik, a tisztogatásokban is irányító szerepük van - eközben Orbán Viktor egyre másra tölti fel beszédeit antidemokratikus és szélsőjobbos fordulatokkal, mint "rend","erő", szavait pedig tettei is megerősítik, ami még aggasztóbb. Az ország el-szélsőjobbosításának küszöbén állunk. Jártunk már itt, akkor írta a költő ős patkány terjeszt kórt kezdetű versét.

A Jobbik az új csodafegyver, a jobbikos aktivisták a társadalom olyan zónáiba szivárognak be, ahol a bizonytalanok és a nemszavazók találhatóak. Beindult a toborzás, amely nemcsak új szavazatok tömegével hivatott majdan megerősíteni a Fidesz,a KDNP, és persze a (szélső) Jobbik hatalmát, de az egyszer már "bevált" őspatkány-technikával, az össznépi gyűlöletkeltéssel is.

 

 

Szerda délelőtt (Július 30), a Palatinus strand öltözőjében. Két zöld pólós kabinos beszélget. Az egyik zömökebb és úgy néz ki, mint aki még felsőoktatásba is bejut majd. A másik már más, bár egy liberális világban még fiatalnak minősülne, itt, a jobbikos szférában már olyan, mint egy kiöregedés előtt álló közlegény, pedig 30 éves is alig van.

 

Ő, az idősebb azon ügyködik, hogy beagitáljon a szervezetbe egy-két újoncot, amiért nyilván előléptetés jár neki. A jutalom csábító lehet, mert a figura nagyon nem szégyenlős, olyan hangerőn beszél nyilvános helyen, hogy az öltözőben bárki hallhatja, illetve bárki, aki ott van, hallani kényszerül.

 

Az agitáció egyszerűen megdöbbentő. Cigányokról vitatkoznak. A fiatalabb, jövővel rendelkező srác hiába próbálja konszolidálni a beszélgetést azzal, hogy folyton azt hangoztatja, ő megérti ezt is, és a másik oldalt is, mert az ideges, utolsó-dobásos jobbikosunk elhatározta, eredményt fog kihozni ebből az ember-anyagból, lesz, ami lesz.

 

Azt mondja (úgy, hogy ott az öltöző közepén, mellettük emberek, akik éppen öltöznek, vetkőznek, mind ezt hallgatják), hogy "ezek a söpredék jogvédők", ezek miatt van minden, ha ezek nem lennének, minden egyszerűbb lenne. A cigányok itt vannak 800 éve, és nem sikerült ... (itt szavakat keresett a jobbikos, épp segíteni akartam neki, de már ennyiből is, meg a zavaros, illetve leegyszerűsödött tekintetéből is világos volt, hogy nem egy olyan emberről van szó, aki csak nem érti, hogy mi zajlik a társadalomban, hanem egy fasisztáról, aki azért magyarázza úgy a helyzetet, ahogy, hogy az a szélsőjobbos, fasiszta irányba tolódjon el - világos volt, nem azért van benne indulat, mert valami sérelem érte, hanem mert ebből ér,a rothadás terjesztéséből. Több rothadás, több nácizmus, több jobbikos szavazó.

 

Amúgy, ha egy egyszerű fiatalemberről lett volna szó, aki csak nem érti, hogy mi van, elmagyaráztam volna neki, hogy óriásit téved, mert a romák tök jól integrálódnak, ma már mindenfelé tök értelmes életet élő romákat látsz, akik részei a modern, mai kultúrának, barátokkal, szép lakással, jó körülményekkel, szép családdal, értelmes gyerekekkel. Vannak persze, akik le vannak szakadva, de a leszakadozottság nem bűn, és segítséget igényel, másrészt a fehér magyarok közt ugyanilyen leszakadozottság figyelhető meg, max az a különbség, hogy egy mélyszegénységben élő roma magyar putriban él, még egy fehér magyar pedig panelben, vagy külvárosban.

 

Közben úgy folytatta az agitációt, hogy "nézd meg a putrikat, ott van rajtuk a UPC parabola antenna. Putriban élnek, de a upc az kell nekik".
Megvan, sikerült neki, a szegény beszervezés alatt álló kabinos itt elgondolkodott, legalább is egy pillanatra nem tudott mit mondani. Nem tudta megfogalmazni, hogy tévé mindenkinek kell, a tévé ráadásul szocializál, ráadásul, az, hogy valakinek van tévéje, nem jelenti azt, hogy színleli a szegénységet -a hogyan a náci be akarta állítani.

 

A jobbikos érezhetően felbátorodott, és így folytatta:


Én nem vagyok demokrata, én úgy vagyok vele, hogy legyen rend és tekintélyelvűség. Rend mindenütt és tekintély-tisztelet (hoppá, gondoltam, megvan, kik írják Orbán szövegeit). Európában évszázadokon át királyság volt, nem demokrácia. A demokráciának nincs hagyománya. "Ezek itt vannak 800 éve", és nem tudnak rendesen élni, "deportálni kell őket", "összegyűjteni mindet", "lehetnek vagy 12 millióan, egész Európában", aztán feltenni őket a vonatra, és visszaküldeni a bengáli öbölhöz, és miden megoldódik.

 

"Ezért értem meg a nemzeti szocialistákat" (hoppá!!!, ezek szerint nem mondják ki, hogy ők nácik?, nemzeti szocialistáknak becézgetik magukat?? a kezdők előtt nem mondják ki, hogy ők fasiszták??), akik azt mondják, hogy minden bajnak ők a felelősei, már évtizedek óta, minden probléma belőlük jön, ezért "meg kell tőlük szabadulni". Visszaküldeni őket a bengáli öböl környékére, és kész.

 

Ha nem lennének ezek "a söpredék jogvédők", ez nem is lenne gond.

 

 

Előadása közben a jobbikos erősen izgatott lett, fejét lefelé szegte, hogy jobban tudjon hadarni, néha láthatóan remegett a dühtől - ami ostobaságából, sérelmeiből, jövőtlenségéből összegyúrt gyűlöletből fakad. Ha nincs a Jobbik, akkor mit csinálna? Elmenne pénztárosnak egy áruházba? Így azonban tuti munkahelyekre rakják be, ahol agitálnia kell, terjesztenie a kórt.

 

Elhatároztam, hogy panaszt teszek a fürdőnél, és jelzem feléjük, hogy náci agitációt folytatnak a jobbikos dolgozóik, de rájöttem, hogy ennél is többről van szó. Rájöttem, hogy ez egy ugyanolyan organizált hadművelet, mint a médiából a feketelistások kirúgása. Megdöbbentő, hogy hogy kap meg egy ilyen alak egy munkát olyan fiatalok között, akik értelmesek, udvariasak, és még a munkájukat is képesek elvégezni. Ugyanazon a kabin-soron dolgozott például egy nyelveket beszélő, külföldiekkel kedves, helyes, profi fiatal srác is, és az a fiatal is, akit a jobbikos ezerrel agitált, ő is teljesen rendben volt. Aki egy ilyen nácinak tud nemet mondani, aki többedszerre is meg tud fogalmazni ellenvéleményt, az egyéniség, és tuti nem lesz belőle jobbikos. A jobbikos agitátor egyszerűen nem illeszkedett ebbe a barátságos környezetbe. Távozáskor azt figyeltem meg, hogy nem ellenőrizte a szerénybe írt biztonsági kódot azok után, hogy jeleztem, "elfelejtettem a számot, de azt hiszem, ez a szekrény lesz az". Utána további két embernek is úgy nyitotta ki, hogy meg sem nézte, stimmel-e a biztonsági kód, az illető rámutatott, ő meg kinyitotta. Egy biztonsági kódot pedig hangosan verbalizált, azért, hogy a fürdőző megértse, mi az új kódja, de véletlenül nem sikerült rendesen kimondania a 3 számból álló számsort, csak a harmadik nekifutásra. Miért kerül egy frekventált strand kulturált személyzetébe be egy nem túl értelmes, nem túl szimpatikus, munkáját rosszul végző jobbikos? Egy strandra, amely a romák kedvenc strandja Budapesten? Véletlen egybeesés, vagy odatették?

 

 

Egy biztos, nemárt felhívnia társadalom figyelmét a jelenségre, arra, hogy jobbikos agitátorok felbukkanása várható bárhol, bármelyik munkahelyen. Ha ilyennel találkozik valaki, fontos, hogy jelentse, hiszen a gyűlöletbeszéd, az ordas eszmékre való agitálás bűncselekmény.

Ha ilyennel találkozol, jelentsd. Jelentsd a jobbikosok agitátorokat, mert a nácizmus (újra)terjesztőit ki kell rúgni minden államilag finanszírozott munkahelyről, különben állami pénzből támogatnánk a nácizmus terjesztését, amire nyilván nem kerülhet sor.

 

 

 

 

2 komment

Címkék: jobbik szélsőjobb antifa szélső jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr773099978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

31/48 2011.07.26. 23:57:37

Ez a legnevetségesebb műrettegés amit valaha olvastam. :D

hoplita 2011.07.28. 16:48:10

Szopjál lovat joli.:))))
süti beállítások módosítása